Rejsen til Sicilien aflyst

KLM har aflyst vores fly til Sicilien den 25. april pga. indrejserestriktioner. Det var forventeligt, og ellers havde vi selv måttet aflyse.

Aflysning

Coronakrisens udvikling på Sicilien er såmænd (indtil nu) ikke så forskellig fra den, vi har i Danmark, men Italien er lukket endnu mere ned end DK, og der ville ikke være meget grin ved en ferie med begrænset udgangstilladelse, lukkede restauranter osv.

Det er bare øv!

Jeg har ikke ombooket, for hvornår skulle det være inden 30. september? Hvornår kan man igen rejse frit til limoncelloland?

Tilgodehavendebevis

I stedet har jeg bedt om en ”voucher” – et tilgodehavendebevis, som vi kan bruge i løbet af et år.

Det kan godt være, at jeg kunne kræve at få pengene refunderet, men situationen er jo helt ekstraordinær, og jeg er ikke stiv i det, der står med småt om force majeure.

Hvis luftfartsselskabet skulle refundere alle, der står i en lignende situation, ville det sikkert også flyve neden om og hjem, hurtigere end du kan sige KLM.

Jeg synes, det er fair nok med et tilgodehavendebevis, og betragter det som et rentefrit lån til en trængt branche.

Det kan selvfølgelig være, at de går konkurs alligevel, og så er vores billetpenge sikkert tabt, men man skal ikke tage sorger på forskud, og vores ærgrelse er et mentalt myggestik sammenlignet med det, mange andre må slås med.

Det sparede

Vi kan jo også vælge at tænke på alle de penge, vi nu sparer på overnatning, restaurantbesøg osv. Vi kan fx øge forbruget, når hjulene skal i gang.

Det gamle komfur kunne nok klare et par år mere, men et nyt induktionskomfur frister. Når smittetrykket falder, kan det også komme på tale at feriere lidt i vores nationale reservat, altså med god afstand til de lukkede grænser.

Indtil restauranterne må åbne, kan vi også støtte Taverna Zorba ved at bestille mere take away. Der er mange muligheder, når man pludselig har sparet en slat på budgettet, når indkomsten ikke er kriseramt, og man som samfundsmyre kan hjælpe med at trække bruttonationalproduktet op fra grøften.

Vi skal nok få rejse-revanche, hvis Covid-19 ikke spænder ben for vores helbred, eller hvad det bæst ellers kan spænde ben for.

Giardini Naxos

Og nej, dette er ikke en aprilsnar. Det er mit humør slet ikke til, og fake news er smittefarlig nok endda.

/Eric

19 thoughts on “Rejsen til Sicilien aflyst

 1. Stegemüller

  Ja hvornår lukker verden op? Det er et godt spørgsmål. Lige netop som jeg gik og puslede med tankerne om at smutte en tur til en af mine yndlingsbyer – Berlin – dukkede dette Conaspøgelse op. Men det er en lille bitte sten på vejen i hele den samfundsomvæltning, der er i gang.

  Jeg tænker på, hvordan samfundet ser ud bagefter? Hvor mange små virksomheder er gået konkurs, hvordan ser samfundsøkonomien ud osv.? Min lille frisør ser ud til at overleve, for han har revet hele butikken ned for at bygge den op i en ny udgave. Det er positivt.

  Svar
  1. Eric

   Godt spørgsmål, ja. Den lukker nok først helt op, når der er opbygget flokimmunitet enten ved smitte eller med vaccine, og her taler vi ikke om uger.
   Samfundsøkonomien? Tja …

   Svar
 2. Donald

  Når man er i farezonen skal man bare passe meget på. Håber du har styr på det! Sikken et dejligt billede. Ja du skal nok komme afsted en anden gang. Og som de siger i radioen hvert andet øjeblik nu: Der er også smukt i Danmark! Fra Gedser-fortet til Nordjyllands Kunstmuseum, fra Vor Frelsers Spir til Fanøs lyngbakker.

  Svar
  1. Eric

   Ja, man skal passe på, og vi gør, hvad vi kan. Ingen af os har lyst til at blive smittet og bidrage til flokimmuniteten!

   Der er masser at se i DK, men udover hensynet til påpasseligheden er der ting og sager, der skal lukke op. Vi vil fx ikke tage på forlænget weekend, hvis vi skal have madpakke med, fordi spisestederne er lukkede. Vi har sommerplaner om nogle dage i Sæby, men om og hvornår de kan realiseres, må tiden vise.

   Lokalt vil vi (når vejret bliver varmere) cykle nogle ture i nærområdet, finde en isoleret bænk med udsigt over fjorden og den slags. I Aalborgområdet og mange andre steder kan man sagtens bevæge sig ud, få frisk luft og samtidig holde afstand.

   Svar
   1. Donald

    Du vil opdage at der i nærområdet – med tillægsafstand et par timer – er så mange ting, du helt har glemt, eller endda overset, aldrig set! som er små perler, steder, du som turist ville sige “ikke dårligt” om. Mest hvis der er sol, og blå himmel. Så pyt med om man har mad med eller om der er en restaurant, livet er ikke (kun) at spise, men at rejse. Jeg tænker somme tider på at H.C. Andersen undrede sig over de her lynhurtige tog, som susede afsted … med 40 km. i timen!!!

    Svar
    1. Eric

     Det er sandt. Jeg brugte faktisk en del tid sidste på på at “genopdage” min by, Aalborg. Den har ændret sig rigtig meget, siden jeg var barn.

     Svar
 3. Kristine

  Voucher + konkurs => , samme regelsæt som, hvis du betaler for et induktionskomfur og butikken går konkurs, inden du har fået det udleveret. Hvis du har betalt med Master Card, American Express eller lign., men IKKE Visa-/Dankort, så er der mulighed for at få pengene igen, men jeg kan ikke huske betingelserne på stående fod.
  Mvh. og nyd, at der ikke sicilianske tilstande herhjemme mht. sygdom, hospital mm.

  Svar
  1. Kristine

   Hov der mangler “snydt / lang næse”- emoji efter =>
   Indsæt venligst selv, så forståelsen er tydeligere.
   Mvh.

   Svar
  2. Eric

   Kristine, der er en risiko ved alle køb! Det overrasker måske, men den epidemiske udvikling på Sicilien ligner meget den, vi har i DK. Antallet af indlæggelser m.v. er sammenligneligt, og der bor næsten lige så mange mennesker som i DK, dog på ca. det halve areal. Den helt store forskel er der på den økonomiske betydning for borgerne – Sicilien har ikke nær det samme sikkerhedsnet, og arbejdsløsheden var stor i forvejen.

   Svar
 4. Lene

  Det er en underlig tilstand at være i, det ikke at kunne planlægge ud i fremtiden. Om det er store rejser eller små udflugter. Jeg tror heller ikke KLM er dem, der først går neden om og hjem.

  Mine nattevagtskolleger lavede aprilsnar, og på en eller anden vis var det lidt befriende med en lettelses latter, da vi fandt ud af at det kun var aprilsnar ( ingen blev såret eller skadet i denne aprilsnar)

  Svar
 5. Ellen

  Ja, vi er mange i afbestillings/aflysningsbåden, men det er et luksusproblem sammenlignet med så mange andres lige nu.
  Jeg selv er forholdsvis optimistisk mht. september, af samme grunde som du er inde på, for ingen samfund kan tåle at være lukket ned så længe.
  Vi er ikke i humør til aprilsnar i dag, og jeg vil tro, at pressen for en gangs skyld vil undlade at føre os alle sammen bag lyset med en mere eller mindre gennemskuelig joke – det ville være at udvise mangel på pli, hvis de aprilsnarrer, synes jeg.

  Svar
  1. Eric

   Der er grund til optimisme, når vi snakker september, men det er jo ikke sikkert, at den nye virus ved, at den burde opføre sig som influenza.
   Hvad angår aprilsnar så jeg gerne nogle, der kunne sprede lys og humør uden afsæt i øjeblikkets elendighed. Der er for lidt at more sig over for tiden.

   Svar
 6. Anni

  Ja, ØV, vi er sikkert mange i samme båd. For vores vedkommende Rom i maj, Wien i juni, rundrejse i Norden i august og Cypern i september. De fleste betalt for såvel fly som hoteller, for rundrejsen kun depositum. Jeg tænker også voucher, men der er jo også betalt for hotelophold. Nogle med mulighed for afbestilling.
  Vi må ta’ en dag ad gangen og håbe det bedste.

  Svar
  1. Eric

   Vi er helt sikkert mange i aflysningsbåden, og det hjælper ikke spor at rykke i årerne.
   Har man betalt et hotel, hvor man ikke kan få pengene tilbage, er jeg ret sikker på, at rejseforsikringen dækker, men der kan jo være forskel fra selskab til selskab.
   Jeg ringede til min rejseforsikring (AIG) i dag og spurgte, om de dækkede min voucher, hvis KLM gik konkurs. Hun var ikke sikker, men troede ikke, at der ville være dækning i tilfælde af konkurs. Jeg trøster mig så med, at det næppe sker for KLM – ganske som Hulegaard skriver i sin kommentar.
   Ved rejser, der defineres som pakkerejser (fly + hotel købt sammen), dækker rejsegarantifonden normalt, hvis ellers rejseudbyderen er medlem.
   Og ellers er vi jo allerede i skarp træning med at tage én coronadag af gangen og håbe det bedste 😉

   Svar
 7. Steen Skrubbeltrang

  Føler med jer. Vi har selv booket 3 uger i sydspanien til september, meeeen tror nok også, at den tur bliver aflyst, så vi må nøjes med rejselekture i stedet for….

  Svar
  1. Eric

   Tak. Lad os nu se med hensyn til september. Hele Sydeuropa (og rejsebranchen) skriger på turistindtægter, så de vil næppe lægge hindringer i vejen. Vi har (også før corona) købt flybilletter til Grækenland til september, og indtil videre er jeg optimist.

   Svar
 8. Erik Hulegaard

  KLM-Air France er blandt de helt store i Europa med CDG-airport (Roissy) og Schipol (AMS) som (udover London og Frankfurt am Main) er de allerstørste hubs. Frankrig har stoltheden og nederlænderne har pengene (ofte godt gemt), så der bliver med statsgaranti ingen kollaps. Næst efter Lufhansa-gruppen er det mere end sikkert. Ryanair er også mega store, men har ikke det nationale link som bagstopper (ligesom også f.eks. SAS).

  Da du sidste år stod på torvet i Rudkøbing, betragtede du bl.a. bysbarnet og fysikeren H.C. Ørsted, der virkelig vidste noget om ”induktion”. Mon ikke han med stenansigt ville nikke til din forestående komfurinvestering.

  Svar
  1. Eric

   Jeg er heller ikke nervøs for pengene, snarere for rejsemulighederne – hvornår lukker verden op?
   Ørsted ville sikkert også være begejstret for mikrobølgeovnen 😉

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *