Virussisk roulette

Jeg er ikke i isolation, men jeg føler mig alligevel lidt som Æsel på billedet herunder. Hverdagen er blevet virussisk roulette.

Æsel

Jeg ville egentlig hellere skrive om noget andet end corona, men det fylder ligesom alt for tiden. Corona-rona-rona …

Jeg spadserer ture på de øde villaveje, når der ikke er håndværkere i huset, men ellers er det jo en satsning at bevæge sig ud i smittejunglen.

Det sure

Jeg priser solidaritet, men lever ikke 100 % op til idealet.

Fx køber jeg ikke Blindes Jul, og aktuelt vil jeg meget nødig yde mit bidrag til den flokimmunitet, der skal fremtidssikre menneskeheden mod corona.

Som ældre end midaldrende, som rutineret ryger og som tidligere hjertepatient er der nemlig en vis risiko for, at hverken jeg eller mine medborgere får fornøjelse af de antistoffer, jeg når at producere.

Risikoen er ikke stor, men i statistikkerne kan den ses med det blotte øje.

Med rustfri realisme står den derfor på social smalkost de næste 18 måneder, eller hvor lang tid det nu tager at udvikle og masseproducere en vaccine.

Det er dæleme længe at vente, men jeg tænker, at det unormale bliver en slags ny normal for os alle.

Om nogle år vil alt sikkert være sorgløst glemt, og beredskabslagre bliver igen en uspiselig kapitalbinding. Alligevel tror jeg, at de nye vaner vil sætte sig varige spor i vores adfærd.

Personligt vil jeg ikke savne krammekulturen og raspende skægstubbe mod min kind. Nu kan jeg legitimt afslå med en påstand om, at jeg risikerer at ryge i kramkisten.

Det søde

Trods ulykkerne er der heldigvis ting at glæde sig over.

Epidemien er her før åbningsspillet under kontrol i DK, og vores statsminister har hverken magt eller knald i låget som ham der, du ved nok. Vil man læse om vanvid og den amerikanske tragedie, har New York Times hævet betalingsmuren.

På det mere personlige plan: Vi har fået penge tilbage i skat – en pæn slat faktisk. Hvorfor Skat ikke kan løse en ligning med kun én væsentlig ubekendt (skatten) er mig en gåde, men heldigvis regnede de rigtigt forkert – altså til den rigtige side.

Hvad pokker vi så skal bruge pengene til, ved jeg ikke. Man kan jo hverken rejse eller spise på gourmetrestaurant, og selv det at købe en baconleverpostej er forbundet med risiko. Vi må være tålmodige.

En tømrer har i dag sat nyt træloft op i vindfanget inden for hoveddøren (det gamle loft var vandskadet). Nu skal maleren i sving, og så går der forhåbentlig lang tid, før vi igen skal have potentielle smittekilder på besøg.

Foråret er over os, og det er pragtfuldt. I går formiddags droppede jeg spadsereturen og gjorde i stedet terrassen nydeklar. Terrassen bliver sommerens refugium, og Æsel kan også få en plads, hvis han vil have noget frisk luft og ellers tør vove sig ud.

/Eric

14 thoughts on “Virussisk roulette

 1. Farmer

  Hvis vi er i risikogruppen i forhold til at udvikle dødelig infektion er 60%-grænsen ikke nok.
  Der vil jo stadig, som jeg forstår det, være smittebærere tilbage.

  Vaccinen må være det, som åbner op. Dette med at lade et antal tusind individer gå i døden for helheden burde ligesom høre fortiden til.
  Så må vi (min hustru er i et kræftbehandlingsforløb), som føler sig i risikogruppe leve efter det.
  Det er jo ikke så slemt endda, når man tænker på alternativet.

  Svar
  1. Eric

   Nej, i så fald er 60 % (eller deromkring) ikke nok. Der menes velsagtens, at hvis fx 60 % er immune, kan det ikke UDVIKLE sig til en epidemi.
   Som du skriver, må vi vente på en vaccine og passe på så længe. De bedste ønsker til dig og fruen.

   Svar
 2. Donald

  Jeg forstår ikke tankegangen, “at yde bidrag til flok-immunitet”. Jeg vil selvfølgelig heller ikke dø af Corona2 infektionens følgesygdomme, men på den anden side, så skal man jo ordne både det ene og det andet, hvor man må bevæge sig ud i “smittejunglen”, så mon ikke jeg har fået et par virusser? Hvis man ikke får ret mange og ikke kan mærke det, så er det vel fordi éns immunsystem har reageret og man har “kureret sig selv”?

  Man kan godt blive smittet igen – Corona2 kommer i mange varianter efterhånden, det har vi fået forklaret af virus-forskere på University of California, San Diego (både på deres eget website UCTV og på Youtube).

  Derfor kan man godt blive syg igen. Men det behøver ikke at være dødeligt – det er det først, når man kan mærke at der er infektion i luftvejen(e) og så skal man i vores situation (gamle med sygehistorie) være hurtig til at tilkalde hjælp. Sørg for at tage temperatur og puls eller mærk godt efter.

  Man skal ikke gå på gaden og trykke folk i hånden, som UK Boris Johnson gjorde i barnlig protest mod Covid-19.

  Svar
  1. Eric

   Der er sikkert meget, man endnu ikke ved om denne virus og sygdommen, den kan give. Jeg bestræber mig bare på at være forsigtig, selvom de ret få indlæggelser tyder på et lavt smittetryk. Hvad der så er op og ned, vil de sikkert bruge de næste 10 år på at fastslå.

   Svar
 3. Stegemüller

  Først og fremmest glædelig påske til jer begge.

  18 måneder i noget der ligner isolation er lang tid, men jeg forstår dig godt. Du skal ikke nyde noget af det der Corona rona rona. Jeg syne,s det er er svært at finde ud af, hvilken ‘frist’ myndighederne sætter. Skal vi virkelig leve som nu til der kommer en vaccine, eller er det tilstrækkeligt, at der opnås flokimmunitet eller at smittetrykket falder til 0,9? Det kan godt være, jeg spørger dumt og ikke har fulgt godt nok med i timen.

  Selv føler jeg også, at jeg er i en form for isolation, men jeg klarer den, da jeg er temmelig introvert

  Svar
  1. Eric

   Tak Hanne, og de samme gode ønsker til dig 🙂

   Jeg agter ikke ligefrem at gå i isolation, men der er absolut ingen grund til at stikke næsen for langt frem og friste skæbnen.

   Som jeg hører det udlagt, skal vi leve med dette virus til enten, der udvikles en vaccine, eller der opstår flokimmunitet. Det sidste indebærer, at ca. 60 % af befolkningen har været smittet (og overlevet), og det er mange! Endelig kan de måske udvikle en medicin, som virker mod sygdommen.

   Uanset hvad har det lange udsigter, og intet tyder på, at den hellige grav er velforvaret, blot fordi der går nogle måneder. Desværre.

   Svar
 4. Lene

  Jeg kan godt forstå dine overvejelser om at være i selvvalgt isolation. Og jeg tror mange haver får en opgradering i år, når nu sommeren skal tilbringes der. Vores datter låner vores sommerhus lige nu, for hun var ved at gå til på Nørrebro og arbejdet kunne klares via computer, indtil hun blev hjemsendt pga manglende ordrer. Vores søn sidder med postordre i en stor københavnsk forretning med spil og andet godt til at fordrive tiden med, så de har utroligt travlt. Hvorimod der er stille i butiksdelen, hvor medarbejderne er sendt hjem eller er fyret.

  Jeg håber for de mange små virksomheder, at de kommer igennem krisen med skindet på næsen.

  Og jeg ønsker jer en god påske, hvor du kan have fruen hjemme og nyde solen uden håndværkere til at forstyrre,

  Svar
  1. Eric

   Ja, krisen rammer mange på forskellig vis.
   Det er godt, at jeres datter kan låne sommerhuset. Jeg kan sagtens forstå, at man kan få pip af at bo på Nørrebro, hvor pladsen til de mange mennesker er beskeden.
   Vi ser frem til nogle rolige påskedage med godt vejr. Forhåbentlig får du også lidt pusterum trods travlheden på dit arbejde 🙂

   Svar
 5. Ellen

  Tillykke med, at SKAT regnede rigtigt forkert 😉 Hvis du ikke kan finde på noget at bruge pengene til, så bare send nogle til mig – jeg fik et ubehageligt stort eftersmæk, på trods af, at jeg troede jeg havde forudregistreret korrekt. Det havde jeg så desværre ikke …
  Den nye verdensorden er ved at blive et vilkår for os, for mennesket er sådan indrettet, at det på et tidspunkt resignerer og lever med disse nye vilkår uden at reflektere for meget over dem. Det er nok et led i vores mentale overlevelsesstrategi.

  Svar
  1. Eric

   Hvor meget skal jeg sende?

   Nå, dårlig spøg til side. Du har sikkert ret i det med menneskets resignation osv., men under den tilsyneladende udslukte vulkan bobler magmaen.

   Svar
 6. Karl

  Selvvalgt isolation er jo ikke det værste for os der kun er moderat extroverte, men tilpas introverte til at befinde os godt i eget selskab.
  Vi for vor del fik jo solgt huset i Ingstrup og forlod Nordjylland d. 13.marts, og overlod huset til de indkommende tyskere, som lige nåede igennem inden grænsen blev lukket d. 14.
  Og vores nye domicil er en lejlighed på 2. sal med passende udsigt over skove og et skævt kik til Brabrand sø. Vi er dog ikke flyttet ind, da håndværkerne skulle til først! ingen problem, vi bliver i frivillig eksil med opmagasinerede møbler i datterens udhus! Her er plads, lys og luft. Og rådyr, harer, fasaner og musvåger giver os noget at fordrive tiden med.

  Svar
  1. Eric

   Jeg får heller ikke pip af semi-isolation.
   Jeres frivillige eksil lyder ikke så tosset – det er jo en herlig årstid til at nyde naturen, når den er der 🙂

   Svar
 7. Erik Hulegaard

  Jeg er selv en storforbruger af begrebet “rustfri realisme”. I samme rustfrie tråd bør blogejeren også glæde sig over at tilhøre den semi-modne alder (< 65 år), men så alligevel fornuftigvis kalibrere hverdagen med en intelligent hensyntagen til helbredsprofilens sammensætning.

  Den efterhånden inflationsagtige krammekultur er i den grad sat på standby. "Raspende skægstubbe" er i forvejen utænkelige for denne kommentator, omend blødere biologiske væsener med høje stemmer kan injicere velkommen energi til hverdagens udfordringer.

  Æsel (og Tot) lever et priviligeret og sorgløst liv på den velordnede matrikel og kan glæde sig til animalsk ro, når håndværkerne er færdige og matrikelejerne igen kan bruge løs af den overskydende skat i et forsøg på at invalidere rejsekontoen. 😉 .

  God påske!

  Svar
  1. Eric

   Hver især bør efter bedste evne foretage en risikovurdering. Det er svært med denne lumske virus, hvilket må mane til ekstra forsigtighed.

   Tot var ikke meget for de larmende håndværkeres tilstedeværelse, men nu er der heldigvis maleren tilbage, og vejret er, så han kan sove ude. Æsel er mindre plaget af støj 😉

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *