Terrassen åbnet

Jeg har endelig fred for håndværkere og kan gå i coronaskjul på terrassen, som er erklæret åben med 19° og lavt smittetryk i skyggen.

I forgårs malede maleren det sidste, og nu er alt udbedret efter vandskaden fra skjulte rør på badeværelset. Jeg har endelig fred efter måneders rend af håndværkere, der alle skulle behandles som en smitterisiko.

Det var også i forgårs, at haveservice anlagde ny græsplæne for og bag huset. Vi aftalte sidste år, at det skulle gøres, og nu passede det i deres program, så jeg sagde OK.

Tot nyder solen

Tot nyder solen

Det lyder så fredeligt det med at så græs, men de larmede næsten en hel arbejdsdag med fræser, såmaskine og hvad ved jeg. Huset var som belejret af havemænd, og katten søgte tilflugt i sofaen. Han nyder ellers foråret med solbadning og musefangst.

Jorden er nøgen nu, og fuglene æder sig fede i græsfrø. For første gang i de 29 år, vi har boet her, kunne jeg godt ønske lidt regn, som kan sætte fut i spiringen, men frøene lurepasser vel, til regnen kommer.

Så rykker vi ud

Nu er vejret heldigvis til, at jeg kan sidde udendørs og vente på spiringen. Terrassen åbnede i går med 19° i skyggen.

Jeg har vedtaget, at jeg ikke vil arbejde hjemme i dag, men bare flade ud til fuglesang. Den slags bestemmer man helt og holdent selv, når man er på efterløn.

Her på terrassen vil jeg holde afstand de næste fem måneder, eller til det igen bliver så koldt, at vi må flytte afstanden indenfor.

Der kommer ikke til at ske så meget, men vores WiFi dækker terrassen, og stolen er magelig, så det er ikke det værste sted at søge coronaskjul, når man ikke er i supermarkedet og den slags.

Herfra kan jeg følge med i, at Sydeuropa forarmes, og at EU ikke har lært af finanskrisens fadæser. Den tragedie kan jeg ikke gøre noget ved ud over at stimulere den italienske vinproduktion o.l., indtil rejserestriktionerne forsvinder, og vi kan støtte i nærområderne.

Politisk fnidder har generobret Folketinget og noget af nyhedsstrømmen, men jeg har rigeligt med antistoffer, som beskytter mig, selvom fnidderen muterer fra tid til anden.

Antistofferne virker på den måde, at de kan blokere enhver fnidderstrøm, så jeg i stedet kan bruge tiden på fornuftige ting – fx de kryds og tværser jeg havde tiltænkt den forliste ferie på Sicilien.

Skulle jeg få behov for noget mere livsbekræftende, kan jeg bare spadsere forbi den lokale folkeskole.

Vejgaard Østre Skole

Vejgaard Østre Skole

Det gjorde jeg på dagen, hvor de yngste klasser startede og legede på udendørsarealet. De var som en sæk henrykte lopper. Det gjorde mig glad, og jeg blev stående en tid og nød deres livsglæde.

/Eric

14 thoughts on “Terrassen åbnet

 1. Donald

  Du kan se på Farmers historie om “svaler” at spiring nu her i tørre april er et problem. Jeg håber den nye plæne overlever det. Hvad jeg frygter mest her er at rod-planter som snerle og krybende potentil faktisk overlever tørken – fordi de har rødder (nej rodtråde) ned i 2 meters dybde! mens græsset langsomt dør.

  En planteskole sagde engang til mig at man skulle lade græsset gro og gøde det godt, så kan det udkonkurrere de fleste andre planter … undtagen mælkebøtter og krybende potentil, der begge kan blive “krybende”!

  … en sæk henrykte lopper. // !!! Godtsagt!

  Svar
  1. Eric

   De lover regn mandag og tirsdag, så mon ikke spiringen kommer med passende forsinkelse. Skulle der komme tørke senere, må jeg tage den derfra.
   Børnene kan slet ikke finde ud af at holde afstand, det er en voksenting, men deres glæde ved legen og gensynet af kammeraterne var herligt at se – og høre!

   Svar
 2. Henrik

  Vi to har muligvis tidligere skrevet sammen omkring Sæby. Jeg synes, at det er en vildt “undervurderet” by, som jeg gerne tilbragte en uges tid i.

  Som altid rart at læse, at du har det godt.

  Svar
 3. Farmer

  Fuglene vil tage lidt af frøene; men der sås helt uhyrlige mængder ud (Det er jeg som frøproducent naturligvis glad for), så der bliver -trods fuglenes tyveri- masser af græsplanter, når regnen kommer.
  Har du fået noget indblik i, hvilke arter og disses procentvise fordeling der er udsået?

  Normalt rejseliv bliver vist ikke aktuelt i år.
  I forbindelse med 100-året for Den Spanske Syge læste jeg Hans Triers: Angst og Engle, samt var til et foredrag med forfatteren.
  Der er en del ligheder -og heldigvis også mange forskelligheder mellem dengang og nu.
  Læren er for mig at se, at en periode med lavere smittetryk ikke nødvendigvis er pandemiens afslutning.
  i 1918 gik det først rigtig galt, da man troede alt var vel igen.

  Svar
  1. Eric

   Det nærmeste jeg kommer frøenes art og sammensætning er, at sækken var grøn 🙂 Den lokale vejrudsigt lover 18 mm regn på mandag og lidt smådryp tirsdag, så det går nok. Tidligere ville jeg som cyklist havde sagt “truer med,” men verden forandrer sig.
   Den spanske syge var en fæl dræber, til den muterede sig mere harmløs. Læren er ganske rigtigt, at virus ikke forsvinder sådan lige. Vi må pænt vente, til der er en vaccine, til man har en virksom medicin, eller til den muterer sig svag.
   Rejseriet må sikkert også vente. Før corona bookede vi til en forlænget sommerweekend i Sæby, og den tur bliver formentlig en realitet, medmindre spisesteder og andet fortsat er lukket ned.
   Mantraet for denne tid synes at være: “Vi får se.”

   Svar
 4. Stegemüller

  Åh hvor Tot nyder det der på hjørnet i solen, nu hvor alle håndværkere er væk. Det har sørme også været en lang proces, I har været igennem.

  Det er forståeligt, at du ser frem til at støtte i nærområderne. Det ville jeg også gøre. Det kommer nu nok til at tage sin tid inden alle restriktioner er borte.

  Har I baldakin på terrassen, siden du regner med at kunne opholde dig der de næste fem måneder? Husk at det plejer at regne en del i juli. Du risikerer at blive gennemblødt.

  Svar
  1. Eric

   Ja, Tot nyder det nu 🙂
   Jeg håber, at vi kan rejse til september, men jeg er ret pessimistisk. Grækenland handlede endnu hurtigere end DK og har indtil nu kun fået et “svirp,” men der er (forståeligt) restriktive med adgang til de små øsamfund, som ikke er rustet til at håndtere en epidemi.
   Og ja, ca. halvdelen af terrassen er overdækket, og når det regner (og ikke er for koldt), er det ganske hyggeligt at sidde i læ og høre regnen tromme.

   Svar
 5. Ellen

  Vi kan i det mindste glæde os over det flotte aprilvejr, som lige nu er på højde med en dansk normalsommerdag og som ser ud til at vare et godt stykke tid endnu – selv om vi sandelig godt kunne bruge noget vand fra oven. Om natten, naturligvis …
  Bare ikke fuglene når at æde alle græsfrøene, inden de spirer! Vores nabo har også sået et nyt stykke græs, men han har lavet et slags net og spændt ud, så ikke de tør lande. Et net sådan a la lasernettet i Lokkeduen, bare todimensionalt. Det virker ret effektivt, kan jeg se.
  Jeg støtter også varmt den italienske vinproduktion 😀

  Svar
  1. Eric

   Ja, vejret er pragtfuldt!
   Jeg vil tro, at såmaskinen har nedfældet de fleste af frøene, og selvom fuglene har taget for sig, ligger der stadig masser af frø på overfladen. Jeg har også en spandfuld i reserve, så hvis vi får lidt vand, skal det nok gå.
   Vil man sætte ind, hvor nøden er størst, skal det nok primært være vine fra Syditalien 😉 Spøg til side: Fattigdommen galopperer frem, og især i det sydlige.

   Svar
 6. Erik Hulegaard

  Det har været en hård tid for matrikelejeren. Også Tot har være mis-fornøjet over de håndværksmæssige invasive fremmedlegemer, der nu omsider synes endeligt at have samlet værktøj, malerpensler etc. sammen og smækket vogndørene i til deres arbejdsvogne og i det stille glædet sig over (endnu) ikke at høre til den foruroligende stigende arbejdsløshedsprocent i DK.

  Nu er matriklen og ejerskabet omsider klar til – i en tilpas afsprittet version – at nyde den smukke nye græsplæne, der sikkert også ville kunne skabe en tilfredsstillende green for en golfspiller med rette handicap.

  Den lægeuddannede 7-børns mamma og formand for EU-Kommissionen Ursula van der Leyens undskyldninger for manglende hjælp til Italien er emballerede floskler; helt modsat er den recidiverende trofaste mini-Marshall-hjælp fra Bentzen-familien til Syditalien, der med Coronaens epidemiske velvilje kan blive yderligere adderet i september 2020.

  Velkommen til en fortsat smittefri og roligere hverdag……

  Svar
  1. Eric

   Ja, det har været en træls tid med de mange håndværkertimer. Dog må jeg sige, at det heldigvis skete, hvor jeg var på efterløn. Det havde været helt anderledes besværligt, hvis jeg stadig havde arbejdet. Jeg ville ikke frygte at udstyre dem med en nøgle, men jeg ville ikke have været der til at træffe beslutninger og svare på mange spørgsmål.
   Jeg noterer mig i dag med (behersket) optimisme, at Frau Merkel nu synes at have spændt livremmen ud til aftenens topmøde. Det er nye toner fra den front og giver et vist håb om, at hun ikke vil spare sig ud af fattigdommen.
   Jeg er ikke optimist med hensyn til september. For tiden må kun fastboende rejse til de græske øer, men lad os se.

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *