Vi tæller ned

Vi har nydt det gode sommervejr, og samtidig er der nedtælling til Helles efterløn – der er nu 19 arbejdsdage tilbage.

Vejret har været særdeles terrassevenligt, og når Helle ikke har været på arbejde, har vi nydt det sammen.

I går cyklede vi til lystbådehavnen og fik en let frokost på Restaurant Strandpavillonen, som også kaldes Kystens Perle.

Strandpavillonen

Et skud i blinde (sol og skærm er en dårlig cocktail)

Det er en rød træbygning med et rimeligt stort areal til udendørs servering og med udsigt til lystbådehavnen og Limfjorden. Restauranten har eksisteret i små 100 år.

Gæsterne har alle dage været et blandet klientel, og når der ikke er tryk på køkkenet som i går, er det også et populært værtshus, hvor kombinationen af fadbamser og høj sol har gjort mange røde i kammen.

Stedet er populært, ikke mindst en lørdag i ferietiden med godt vejr. Stort set alle borde var reserveret, så det var godt, at vi kom tidligt. Kort efter vi var blevet bænket, ankom gæsterne i en lind strøm.

Nu er et besøg på Strandpavillonen ikke nogen skelsættende begivenhed, og maden var ikke eksotisk, men det er altså ret fedt at tænke på, at vi om 19 arbejdsdage kan gøre den slags impulsivt, og lige når det passer os.

Så er det ikke længere noget med at vente på weekenden og håbe på godt vejr. Nej, så kan vi se hinanden i øjnene og spørge: ”Skal vi …?”

/Eric

6 thoughts on “Vi tæller ned

 1. Donald

  Neiii jeg kan kun huske to gange jeg talte ned, begge lidt traumatiske.
  Pas godt på hinanden. Det er en svær situation, selv om det føles fantastisk at man nu kan sove længe og pleje sit helbred.

  Svar
  1. Eric

   Vi har 43 års erfaring med at passe på hinanden, og der har været andre nedtællinger, så jeg er ikke nervøs. Men tak for advarslen 🙂

   Svar
 2. Ellen

  Det bliver så godt. Men det ved I jo … og de 19 dage går hurtigt. Mon ikke I i begyndelsen bare lader dagene smuldre og simpelthen nyde livet, som det nu skal forme sig de næste mange år? Eller skal I være vildt aktive lige fra første minut? Nej, vel?

  Svar
  1. Eric

   Nej, afgjort ikke! Helle skal have tid og ro til at leve sig ind i det nye tempo, og et par uger efter går turen til Grækenland 🙂

   Svar
 3. Stegemüller

  19 dage tilbage. Det/de er til at overskue. Jeg behøver ikke at fortælle om den fantastiske frihed, der er en følge af at blive arbejdsfri; det har Helle jo dig til at gøre. Der er i sandhed noget over selv at kunne disponere over alle de vågne timer.

  Der ser rigtig hyggeligt ud ud på Strandpavillonen, så der er ikke noget at sige til, at stort set alt var optaget/reserveret.

  Svar
  1. Eric

   De 19 arbejdsdage er forbi, før vi får set os om!
   Strandpavillonen er nemlig et hyggeligt sted, men afgjort bedst når vejret er til at sidde ude, hvor man kan se marinaen og fjorden. En restaurant må også have et eller andet, når den kan holdes kørende i ca. 100 år.

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.