Fodtur til Aalborgs centrum

Vejret er smukt, og jeg beslutter mig for at spadsere til centrum. I går var der tåget og klamt – sikken forskel det gør for humøret.

Selv på villavejene er lygtepælene plakatfulde. Hvor mange træer koster kommunalvalget? En af politikerne hedder endda Bøgeskov, ha! De hænger der vist alle, lige fra Nye Dårlige til Ganerne.

Vandgraner

Vandgraner i Østre Anlæg

Jeg går gennem Østre Anlæg, hvor vandgraner rødmer langs søbredden. Vi havde engang en kinesisk vandgran, som hvert efterår smed millioner af nåle på græsplænen, i en tagrende og på fortovet udenfor. En rigtig afløbsstopper.

Katten hvæssede kløer på stammen, men ellers havde vi ingen skrupler, og vi savner ikke træet. Katten har fundet et andet sted at hvæsse kløer.

Nørregade

Gavlen, hvor Nørregade møder Løkkegade, har fået nyt maleri. Ja, nyt og nyt – det er vel ved at være et års tid siden. Jeg kunne bedre lide det gamle, men måske var det ved at forfalde, hvad ved jeg.

Gavlmaleri

Gavlmaleri i Nørregade

Indtil flere butikker og caféer i Nørregade er ophørt eller har ophørsudsalg. Drømmer du om at starte butik eller café, er der lokaler nok til leje.

Hvornår kom der mon café i huset, hvor Matas havde butik i mange år? Jeg har det undertiden med at se uden at se. Jeg må have passeret den café adskillige gange, men den brugte ikke plads i hukommelsen før nu.

Nytorv

Omlægningen af Nytorv til fodgænger- og cykelområde er ved at være slut. Det har sørme også taget lang tid. Det ser godt ud med små øer, som vel bliver grønne til foråret. Jeg sætter mig ved en af oaserne in spe og ryger en pibe, mens folk haster forbi.

Bag mig ligger Elgiganten. Jeg går ind for at se, hvad fjernsyn kan og koster i dag, men jeg forstår ikke de tekniske oplysninger ud over strømslugning i det røde felt og antal tommer. Jeg skal vist have læst på lektien.

Sallings kiosk har masser af kryds og tværs, men bortset fra den, der er for svær, er de alle for nemme. Sådan er det næsten hver gang. Jeg må hellere tegne abonnement, så jeg kan have nok til de forhåbentlig flere ferierejser.

Vejbelægning og opgravning

Vejbanen på Østerågade og Boulevarden er næsten færdigasfalteret. Det så brandgodt ud, da de for nogle år siden lagde brosten, men belægningen blev hurtigt kørt i smadder af busserne.

Den bommert må have kostet (kommune)kassen. Måske er det et kvajetema i valgkampen, måske ikke. Jeg værner om mit gode humør og følger ikke med udover at lade mig irritere af plakaterne. Jeg ved, hvem jeg vil stemme på.

En stor del af midtbyens gader har været gravet op i månedsvis. Som fodgænger og cyklist har det ikke generet mig i særlig grad, men jeg kan da godt have lidt ondt af bilisterne – og kommunekassen med for den sags skyld.

Pastahjul

Jeg køber et pastahjul hos en isenkræmmer. I det meste af min tid på efterløn har jeg haft planer om at lave ravioli. Nu er der håb om at nå det, inden det pr. 1. januar bliver folkepensionsravioli. Hvad skal jeg fylde i? En blanding af spinat, laks og ricotta?

Rejsekortet

Jeg er nu tæt på busterminalen, bussen kører om få minutter. Jeg venter på, at en rød mand skal blive grøn, og åbner tegnebogen for at finde rejsekortet. Det er der ikke. Pokkers!

Det må være i vindjakken, jeg havde på, da vi kørte hjem fra Sæby. Men der er vel kun 3 km hjem herfra. Vejret er fint, og tiden er min egen. Manden er grøn nu, men jeg skal ikke over for at spadsere hjem.

Bladene falder

Bladene falder

/Eric

12 thoughts on “Fodtur til Aalborgs centrum

 1. Donald

  Hvor er den sød, slutningen, nu er manden grøn, men jeg skal ikke over.
  Der er kun 3 km. hjem. Jeg håber virkelig at du kan klare 3 km uden at det føles som en straf.

  Svar
   1. Donald

    Åh det kan jeg godt forstå — det er jo også det, som jeg og mange, mange andre kæmper med. Har du prøvet at sætte dig på en bænk og bukke dig ned til skoene (evt. lade som om at du vil se på snørebånd eller noget andet, så forbipasserende ikke tror du er bims? Det hjælper mig at gøre den slags. Desuden kan jeg nu efter grundig experimenteren sige at mine rygsmerter, og lår-smerter afledt deraf osv. er mindre, eller næsten væk, når jeg sover 10 timer, eller, hvis jeg ikke orker det, så ligger ned på sofaen når jeg ser TV.

    Må jeg have lov at tilføje noget, har du to eller flere billeder, så man kan sammenligne mur-malerierne før og efter og de andre? Det er så smukt at se dem, så det kan godt tåle gentagelse + det kan være interessant at høre dine og andres kommentarer til billederne.

    Svar
    1. Eric

     Den med bænken har jeg ikke prøvet, men der er forskellige øvelser, man kan lave hjemme. Om de så virker, ved jeg ikke rigtig, men så føler man i det mindste, at man prøver noget 🙂
     Visit Aalborg har fotos af næsten al gadekunst i Aalborg, du kan starte her: https://www.enjoynordjylland.dk/search?q=street%20art
     Tilbage i 2019 morede det mig at finde de fleste.

     Svar
 2. Ellen

  Sikke en smuk tur – og ja, vejret har virkelig meget at sige!
  Jeg kan kun anbefale et smart-tv, og jeg kan ikke forestille mig, at du vil have problemer med at forstå at udnytte finesserne.
  Den ide med brosten under bushjul behøver man efter min ringe mening ikke engang fagfolk til at skyde i sænk – det er da indlysende, at de ikke vil kunne holde til tung trafik. Da jeg uskyldigt spurgte John, hvad han ville synes om brostensbelægning på gader i dag, svarede han: “Det er fint nok, bare der ikke skal køre busser og andre tunge køretøjer.” 😀
  Valgplakater har jeg været indædt modstander af, siden jeg ‘opdagede’ dem for maaange år siden. Jeg har altid syntes, at de indirekte lægger op til, at man skal vurdere en politiker på udseendet!

  Svar
  1. Eric

   Et TV må gerne være smart, men jeg vil også gerne forstå, hvad de forskellige specifikationer betyder, så der har jeg en lille opgave.
   Brostenene var vist sat i beton, men de blev hurtigt som “rokketænder” og var ubehagelige at cykle på. Sikken et spild!
   Valgplakater er også et værre spild, men så kan man da se, at kandidaterne kun er grønne i munden.

   Svar
 3. Donald

  For mig var billedet af murkunst, og link til det gamle, det skønneste, man kan ønske sig! Tænk at man i Aalborg udnytter den mulighed, – så virker husene i Vejby pludselig som om de er alt for små (haha).

  Svar
 4. Lene

  Tak for en god tur. Jeg må da have kigget på det nye maleri, når jeg er på de kanter.
  Jeg kan også gå gennem gaderne uden at se, at der er ændret noget.
  Du har fanget efterårets skønne farver i solskinnet.

  Svar
  1. Eric

   Ja, når lyset er som i går, flammer farverne, og selv telefonkameraet tager nogenlunde billeder.
   Når man går i egne tanker, er det ikke altid, man registrerer det, man ser. Måske skulle man prøve at gå i andres 😉

   Svar
 5. Erik Hulegaard

  Så vidt erindret har et TV lang levetid hos blogejeren, så turen i Elgiganten var nok gratis. Apropos TV “at se uden at se” er endnu et godt eksempel på din rige evne for at indramme selvfølgeligheder med indbagt betydning.

  Jeg formoder (ikke?), at city-udgravninger skyldes den planlagte BRT-buskoncept i byen, når nu der ikke faldt statstilskud/-støtte af til en letbane i den dynamiske nordjyske hovedstad.

  Svar
  1. Eric

   Nyt TV er ikke presserende, men er under overvejelse.
   Udgravningerne og det deraf afledte trafikkaos i Aalborg skyldes i nogen grad det planlagte “Plusbus-projekt” (https://plusbus.dk/), som formentlig meget kærkomment og samtidig retter op på brostensfadæsen. Jeg aner ikke, hvad fiaskoprojektet har kostet, men det er langt fra småpenge, og jeg håber, at nogen har meget røde ører. Jeg klandrer ikke politikerne, men dem der burde være fagfolk – makværk!

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *