Jeg gik uden machete ind i SAS’ formularjungle for at kræve kompensation for, at de havde forsinket hjemkomsten fra Grækenland med 24 timer.

Boarding pass
Det var den 17. oktober, to dage efter hjemkomsten, og da diverse formularer var udfyldt, var jeg langt fra sikker på, at det var gjort rigtigt.
Den 24. fik jeg en meget høflig mail fra SAS. De konstaterede, at flyet fra Athen den 14. var afgået som planlagt og spurgte, hvorfor vi så ikke var med?
Jeg svarede, at det i så fald nok var flyet fra København til Aalborg, der var aflyst, og jeg videresendte SAS’ egen mail med aflysningen. Jeg formoder, at aflysningen ville være fremgået, hvis de havde tjekket bookingkoden, men hvad ved jeg om SAS’ IT-systemer?
Når aflysningen sker mindre end 14 dage før afgang, er EU-reglerne klokkeklare, og med afstanden fra Athen til København udløser det en kompensation på 400 euro per næse.
Men, mennemen, man har jo hørt så meget, og der er selskaber, som lever af at få flyselskaberne til at hoste op med pengene, så det er nok ikke altid så nemt. Vi var derfor skeptiske, og holdningen var ”lad os nu se”.
Vores skepsis var dog grundløs. Den 29. oktober fik jeg mail om, at SAS havde overført kompensationen, 2 x 400 eurusser. Sådan!
Det er en anden snak med kompensation for den ekstra overnatning og transport til og fra lufthavnen. Som jeg skrev i forrige indlæg, fik vi ingen kvittering, så de penge kan vi skyde en hvid pind efter. Det blev dog til 82 kroner til fortæring, hurra!
Håndværkere
Mens vi var i Grækenland, fik vi repareret fuger i det udvendige murværk og fikset beton i kælderhalsen. Da vi kom hjem, gik tømreren i gang med at skifte nogle af de sidste vinduer til 3-lags højisolerende (alu/træ).
Derefter var der andre tømrerting, der skulle fikses, og da træmanden var færdig, rykkede haveservice ind.
Haveservice
SAS’ formularjungle var for intet at regne sammenlignet med havens vildnis, der kunne have skjult et Maya-tempel-light.
Det gamle æbletræ (formentlig fra 1947) var ved at blive kvalt i efeu, og vi frygtede alvorligt, at det ville vælte i den første vinterstorm og smadre naboens drivhus.

Æbletræ, toptungt af efeu.
Nu er æbletræet fældet, buske er beskåret, og der er ryddet (op) til den store guldmedalje. Baghaven ser nu MEGET større ud, der er kommet lys og luft.
Nu mangler vi kun at renovere to kælderrum, så er huset klar til salg. Udgiften til renovering af kælderrummene får vi garanteret ikke hjem ved salg, men det vil være en salgsfremmende foranstaltning, som ikke skal undervurderes.
Kælderprojektet får dog lov at vente til vores vinterferie på Malta. Så kan håndværkerne rode og larme, mens vi er væk.
Det har sine fordele at være pensionist, så man uden indblanding kan bestemme, hvornår man vil på ferie.
Også jeg gratulerer med “SAS-sagens” positive udfald. Dit sammenholdte eksempel (refusion på noget og ikke andet (akut ophold uden kvitt. )) viser, at man bør være agil med logistik- og overnatningsregler, når der sker korrektioner ifm. grænseoverskridelser, Schengen eller ej.
Jeg er også i gang med “salgsfremmende foranstaltninger”, om end jeg primært (undtagen aktuelt) opholder mig på matriklen. Et forventet salg er planlagt til 2025, oprindeligt var det 2024, men min “skibbrudne (causa stormflod) pensionær” kunne først efter 1 år (på nær 12 dage) i oktober 2024 flytte retur til sit nyrenoverede hus tæt ved havnen.
Gensynet med Melliaha Holiday Centre i febr.2025 kan blive en fornuftig rekreativ disposition, inden de store beslutninger om ændret adresse i den dynamiske Limfjordsby effektueres. Jeg kan blog ærgre mig lidt over, at samme feriekoncept ikke matcher mine ønskede terminer omkring dec./jan. 2024/5.
Held og lykke med flytteplanerne, når de effektueres. En stormflod kan hurtigt ændre præmisserne.
Jeg håber også, at det på et tidspunkt bliver belejligt for dig at besøge feriecenteret på Malta. Hvis det kunne inspirere Onkel Danny, kan det ikke være helt tosset som skrivemiljø 😉
Det var alligevel pokkers! Tillykke med det hurtige resultat! Måske har den nye politik fra SAS’ side alligevel haft en positiv effekt.
Og I har dermed nok også fået dækket udgifterne til den ekstra nat 😉
Jeg har heldigvis altid selv kunnet bestemme tidsrummet for min ferieafholdelse, men (noget af) det skønne ved pensionistlivet er, at man ikke længere behøver at nøjes med seks uger om året 😀
Det nærmer sig vist, at I kan kontakte en ejendomsmægler. Glæder I jer?
Om det skyldes ny SAS-politik eller ej, aner jeg ikke, men vi klager ikke over en sagsbehandling på 12 dage.
Jeg forventer, at vi vælger ejendomsmægler i marts/april, men før han bliver “aktiv”, skal vi have fundet og købt den rigtige lejlighed. Det kan tage en uge, det kan tage et år.
Og ja, vi er ved at vænne os til tanken og glæder os til at bo i noget “meget nemmere”. Selve flytningen bliver træls, men det skal bare overstås.