På Telendos – sidste del af den græske ferie

Feriens sidste del på den græske ø Telendos blev som forventet ren afslapning. Telendos er indbegrebet af fred – ingen biler og kun få turister.

Fra Tilos tog vi til Telendos, den lille ø nord for Kos og vest for Kalymnos. Når taxien fra Pothia når bjergtoppen over Myrties, og man ser Telendos knejse som et lille Matterhorn ude i bugten, gisper man af betagelse, så smukt er det.

Telendos

Det var vores fjerde besøg, hvis vi tæller 2008 med, hvor vi boede i Myrties på Kalymnos og tog en af de små færger over strædet for at se solnedgang og spise på George’s Restaurant.

Da vi steg i land søndag aften, så vi, at George’s Restaurant er lukket. Nikos og familien er blevet i Australien, hvor han plejer at arbejde om vinteren. Datteren skal have en rygoperation, og de hare mere fidus til de australske læger end til de græske.

Det var unægtelig en skuffelse, for maden hos Nikos var fremragende, og Nikos var for os personifikationen af Telendos. Man må håbe, at operationen går godt, og at de vender tilbage og genåbner restauranten. 🙂

Men livet går videre, og i stort set alt andet var Telendos sit gamle selv. Sol, stilhed, få mennesker, venlighed, skønhed og fred. Vi har været mange steder, men intet sted har som Telendos kunnet give os ro i sindet.

Kapel på Telendos

Vi foretog os ikke meget andet end at slappe af på terrassen, gå ture, svømme, sove og spise. Okay, vi tog en tur over på den anden side af strædet, og det blev også til en udflugt til Kalymnos’ hovedby, Pothia, men det var også det vildeste.

Fra bystranden

Medmindre man vil klatre på stejle klipper, er Telendos ikke stedet for dem, der kræver action og underholdning; men kan man underholde sig selv og skrue ned for tempoet, er det noget af det mest afstressende, man kan forestille sig.

Vi fik også hilst på Hanne. Sjovt nok med sådan et miniblogtræf under Sydens sol. Hanne blev ”Telendos-ramt” sidste år og var nu vendt tilbage.

Det var med vemod, vi tog til Mastichari på Kos tirsdag den 27. september. Her overnattede vi, før turen gik hjem onsdag.

Mastichari er dog ikke så tosset et sted, og her kunne man godt blive et par dage. Det skriver jeg lidt om i næste indlæg.

 

6 thoughts on “På Telendos – sidste del af den græske ferie

 1. Ellen

  Sikke billeder… det er så klart vand, at man nok ville kunne se havbunden, selv om den lå fem meter nede.
  Det sidste med … ehhh… (tamarinden?… eller fyrretræet?… jeg er ikke god til botanik … ) er også rigtig godt.
  Ro i sindet kan man altså også få på en svensk ødegård. Heldigvis. Men jeg er helt parat til at efterprøve din påstand 😉

  Svar
  1. Eric

   Der er heldigvis mange opskrifter på ro i sindet, hvis blot man kan følge dem.

   Træet er en tamarisk. Jeg er heller ikke botanikkyndig, men de kanter mange græske strande og giver gavmildt skygge. Jeg kunne se på Telendos, at de villigt skyder, hvis de skæres tilbage. Sådan skal skyggetræer være 🙂

   Svar
 2. Stegemüller

  Tak for linket! Jeg vil også snart barsle med en post om Telendos, som er et sted jeg virkelig holder af, og som jeg er glad for at du – med din blog – har ledt mig til.

  Det vildeste jeg oplevede var på afrejsedagen, hvor der var varslet storm, og det stormede så meget, at færgen næsten ikke kunne lægge til på Kos. Mindst fire gange føreren prøve før det lykkedes, og det var virkelig en ubehagelig tur.

  Svar
  1. Eric

   Øv, det var da en skam, det ikke stormede en lille smule mere, så I kunne være blevet en dag eller to ekstra 😉

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *