Overhalingen

Hun overhalede mig på vej op ad Vejgaards Alpe d’Huez, og overhaling er en underdrivelse – hun suste forbi, aldeles ubesværet og i højt gear.

Rød damecykel i Italien

Jeg har nået en alder, hvor jeg hellere kører Tour de Læsø end Tour de France, og for mig er cyklen ikke et motionsinstrument, men et transportmiddel.

Så jeg økonomiserer med kræfterne, når jeg bestiger Vejgaards Alpe d’Huez, for jeg ved, at den sidste stigning trækker tænder ud. Det gør mig intet at blive overhalet af andre cyklister – hvis de absolut vil stresse deodoranten, så dem om det.

Men overhalingen i dag skete med en fart, som var decideret ydmygende. Hun var endda mindst 45 og sad strunk og rank på konecyklen, mens hun ubesværet trådte det høje gear. Ikke noget med at læne sig frem og trampe med et fast greb om styret, så knoerne bliver hvide.

Jeg troede dårligt mine egne øjne, før de fik øje på batteriet: en elcykel.

Jeg skiftede til første gear med et strejf af misundelse, men med sådan et batteri i rumpetten ville jeg bare blive kvapset og (helt) konditionsløs før jordbærsæsonen er omme.

Så jeg forbliver CO2-neutral. I hvert fald et par år endnu. Men for pokker hvor så det let ud!

/Eric

10 thoughts on “Overhalingen

 1. Jørgen

  Først småtænker man lidt. Eric må gøre sig klart det kun bliver være endnu. Og så klukgriner man når pointen afsløres.

  Svar
  1. Eric

   Jeg grinede også lidt af mig selv, da jeg fik øje på batteriet, og min selvtillid rettede sig ud igen. 😉

   Svar
 2. Gowings

  Den har jeg også prøvet. Man studser indtil det tykke nav og pakken på bagagebæreren afslører tingenes tilstand. Men det er da smart; el-cyklen øger aktionsradius for cyklister, der bor længere væk fra deres arbejdsplads end man normalt ville cykle – og er et genialt alternativ til osende og pruttende to-taktsmotorer. Det ser ud som om, når man kigger på nettet, at man kan erstatte sit forhjul med et med elmotor, så den gamle jernhest kan opdateres ved lejlighed…

  Her i byen tager postvæsenet sig rundt på gigantiske trehjulede el-cykler. måske det bliver mere udbredt at løse små transportproblemer i byområder med sådan en cykel – og det ville jo ikke være så skævt.

  Svar
  1. Eric

   Ja, det er smart og klart bedre end en knallert, der forurener meget mere end en bil. Jeg kunne godt lade mig friste en dag, men jeg kunne selvfølgelig også bare flytte ned i lavlandet.

   Svar
 3. Inge

  Hihi.. jeg var udsat for samme ydmygelse for nogle måneder siden, i strid modvind kom en ældre dame susende forbi mig.. Jeg troede simpelthen det var løgn, indtil jeg opdagede batteriet. 🙂
  Jeg bliver på en alm. cykel så længe det overhovedet er muligt. Min gamle far på 84 cykler stadig, og min mormor blev næsten 90 før hun blev for dement til at håndtere en cykel og finde vej.. Så jeg tror der er mange gode år i den gammeldags jernhest.

  Svar
 4. Stegemüller

  Der er næsten ikke noget værre end at blive overhalet på cykel og da slet ikke op ad bakke. Jeg kører altid lidt om kap, om end ikke andet med mig selv. Jeg vil være den hurtigste.

  El-cyklerne virker virkelig smarte, men de er tunge som et ondt år, og så er motionen man får selvfølgelig ikke lige så god som på en normal cykel. Jeg holder mig nogle år endnu til rugbrødsmotoren.

  Svar
  1. Eric

   Jeg venter også, meeen tiden kan komme! Tyngden betyder vel ikke så meget, medmindre man skal bære den op på fx 3. sal.

   Svar
 5. Henny Stewart

  Nå, der blev du reddet på stregen. Det glæder mig, at du ikke blev udsat for den totale ydmygelse. Da jeg for nylig skulle anskaffe ny cykel, overvejede jeg sådan et snydeapparat, mens dels var det noget dyrere, end jeg lige var indstillet på dengang, og dels var cyklen jo tænkt som et bidrag til motionen. Men jeg er da godt nok kommet i tvivl om, hvorvidt jeg traf det rigtige valg. Det måtte da være bedre at komme ud – “med snyd på” – flere gange om ugen, end slet ikke, fordi jeg syntes vejret var mere til en biltur. Det valg har jeg, så længe jeg kan få manden til at køre. Har nemlig aldrig selv haft et kørekort, skammeligt nok.

  Svar
  1. Eric

   Jeg tror, at en elcykel vil være fin for dig. Den er skånsom motion, og man bestemmer selv, hvor meget der skal trampes. Jeg kunne godt hoppe på batteriet på et tidspunkt, men venter indtil videre.

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *