Så blev det ferievejr

Et blik på vejrradaren mindede mig om, at jeg skulle hjem at pakke det sidste, vande blomster og den slags, så jeg smuttede tidligt.

Når jeg skal op klokken klam, er jeg som en zombie, så alt skal være pakket undtaget barbermaskinen, og at den kommer med, er et tilbagevendende mirakel.

Jeg fik kun et par dryp på vejen, så det var godt timet. En god time senere væltede regnen ned og gør det stadig. Det buldrer og brager, så katten er flygtet ind i huset. Han er bange for torden og fyrværkeri, den stakkel.

Helle er også en stakkel, for hun kunne ikke bare smutte og kommer næppe hjem i tørvejr.

Bortset fra det er det perfekt ferievejr, for i morgen går turen til Athen, og søndag morgen flyver der en brumbasse til Leros, hvor vejrudsigten siger sol og 25 – 27°. I skyggen forstås.

Fra Panteli Bay

Det er min sidste sommerferie som arbejdsramt, og der skal virkelig geares ned. Helt ned. Ikke at jeg er overgearet, jeg siger det bare som et mantra.

Der skal drives på terrassen med krydsord og bøger, jeg skal nok en tur i poolen, der skal spadseres ture, og på vejen hjem kan vi købe det gode bagerbrød på torvet i Platanos.

Hen under aften går vi ned til Panteli Bay, sætter os ved baren på stranden, hvor lokale mænd med læderhud spiller backgammon og giver en kop kaffe evigt liv.

Vi sidder godt i safaristolene og nyder en ouzo med havudsigt, mens solen går ned, og lyset blåner.

Ouzoen synker synkront med solen, og så er det tid at vælge taverne. Skal det være ged? Eller bagte gigantbønner i tomatsauce eller fisk eller filodejspakker med spinat og feta?

Så er det, vi ser på hinanden og telepatisk kommunikerer, at livet er godt.

Arrividerci!

10 thoughts on “Så blev det ferievejr

 1. Ellen

  Jeg tror I holder meget af ferier, hvor I stort set ved hvad der skal ske og derfor er uendeligt afslappende.
  I ønskes i hvert fald en rigtig god en af slagsen 🙂

  Svar
  1. Eric

   Tak Ellen. Og du har fuldstændig ret: Når det er afslapning, vi higer efter, er det bedst med det kendte og sikre. Lysten til eventyr kan også indfinde sig, og så kaster vi os ud i det.

   Svar
 2. Lene

  Rigtig god ferie. Langsommelighed gør godt for en arbejdsramt hjerne 🙂

  PS tredje gang er lykkens gang. Nu prøver jeg uden websted.

  Svar
 3. Farmer

  Fint med en ferietur. Jeg har det jo bedst med at være tidligt oppe; men sådan er det jo så forskelligt.
  Det har givet ca. 30 mm hér det sidste døgn. God regn. Jorden trænger.
  Vi glæder os til at følge med på bloggen.

  Svar
  1. Eric

   Vi stod op 03:15, og det er for tidligt for min smag. Vi fik dog en blund, da vi kom til Athen, og det hjalp. Godt at nogen er glade for syndfloden 😉

   Svar
 4. Jørgen

  I sover forhåbentlig en god søvn lige nu, så I kan komme op klokken klam for at tage på ferie. Det lyder som det bliver en velbehagelighedsferie – og de bedste ønske herfor skal også lyde herfra.

  Svar
 5. Stegemüller

  Jeg ønsker jer den allerskønneste ferie. Det må være helt fantastisk at kunne sige “den sidste ferie som arbejdsramt”, hvor jeg dog glæder mig over ordene “som arbejdsramt”!

  I får det så godt. Selv har jeg aldrig været på Leros, men valget mellem “ged, bagte gigantbønner i tomatsauce, fisk eller filodejspakker med spinat og feta” lyder uhyre tiltalende.

  God ferie!

  Svar
  1. Eric

   Tak Hanne. Det bliver lidt af en sport med det “det sidste mens”.
   Vi ved, det bliver godt, for vi har været der før og ved, hvad vi kommer ned til. Der er lidt mere liv end på Telendos, og det er ikke så tovlig, at der er en puls, når den er rolig.

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *