Samlede byger og spredt sol

Jeg tænker, at de maltesiske landmænd danser og er glade, for den sidste uge har bygerne været samlede og solen spredt.

Turisterne er knap så glade, for selvom paraplyen eksisterer, lægger regn en dæmper på aktivitetsniveauet.

Swimmingpool

Hvis man absolut vil blive våd, kan man hoppe i poolen.

Man kan så glæde sig over, at det med 10-15° er lunere end hjemme, og når solen titter frem, bliver det markant varmere. Så er det med at komme ud og nyde det!

En tør formiddag fik vi afprøvet buskortene på en tur til den lokale by, Mellieha. Den er ikke spektakulær, men vi fik da skridtet hovedgaden af.

Der er nogle få huse i maltesisk stil med de typiske karnapper, men ellers er hovedgaden ikke kandidat til nogen arkitekturpris. Den maltesiske byggestil studeres bedre i Sliema og Valletta.

Karnap

Hovedgaden har en del småbutikker og restauranter, og vi udså os et spisested, hvor menukortet så interessant ud med lokale specialiteter.

Nu mangler vi bare en aften uden regn ved busstoppestederne, og mon ikke den kommer i næste uge, hvor vejrudsigten er mere turistvenlig? Ellers må vi ty til taxi.

Men det er nu ganske rart at gå ture ad stierne på feriecenteret. Området er ganske stort og kønt med velvoksen vegetation, og gider man ikke lave mad selv, er centerets restaurant, Great Dane, ikke så værst.

Blomsterbusk

Centerets område er ganske kønt

Katte

Der er en del katte på centerets område. De bliver fodret og er i god stand, og jeg har ikke set en eneste med øjenbetændelse, som ellers er så almindeligt i fx Grækenland.

Mange af kattene er langhårede med store, buskede haler. Det er vel et familietræk, som må være slemt i sommervarmen. Mange er orange og hvide og har ravgule øjne. Uanset pelsfarve er de ganske håndvenlige, og deres maltesiske er nemt at forstå.

Maltesisk kat

Centeret frabeder sig (forståeligt), at man lukker dem inden for døren, og hvis man gerne vil fodre, er der to katte-caféer beregnet til formålet.

Det virker som en fornuftig tilgang. Kattene kan man ikke holde væk, og samtidig betaler de vel husleje ved at gøre livet surt for utøj.

Fred og ro

Vi værdsætter meget, at her er fred og ro. Bungalowen er veludstyret, og man kan virkelig være sig selv. Stedet ville være perfekt til at skrive sine erindringer eller en roman. For eksempel ”Mord på Malta”, hvis den altså ikke allerede var skrevet og sælges i supermarkedet for 20 euro.

Vi får se, om ikke vejret bliver bedre i næste uge. Ellers tager vi det med.

Relateret:

/Eric

6 thoughts on “Samlede byger og spredt sol

 1. Lene

  vandreture, fred og ro, tid til at vente på regnvejret går over, det lyder som en rigtig god vinterferie

  Svar
 2. Ellen

  Selv i den sydlige del af Middelhavet er der en årstid, der vel relativt set kan kaldes vinter. Rent statistisk burde der kun være otte regnvejrsdage i januar, så jeg krydser fingre på jeres vegne for, at de nu er overstået, og solen dermed kan finde på at vise sig lidt mere for jer igen.
  Har I været i Popeye Village? Eller har vejret været for vådt?
  Jeg synes jeg kan genkende hegnet og kaktussen (er det vist?) på dit billede. Det er dog næppe den samme plante, men jeg kan godt huske, hvor dejligt vi syntes, at hele området var.

  Svar
  1. Eric

   Jeg læste forleden, at det har sneet en del på Mallorca, så ja, vejret er lunefuldt!
   En af de første dage begav jeg mig afsted mod Skræk-landsbyen, men så begyndte skyerne at trække op, og jeg vurderede (heldigvis!), at det ville blive en lang og våd tur, og så vendte jeg om.
   Centerets område er frodigt og velholdt, og man kan sagtens fornøje sig med spadsereture “inden for hegnet”.

   Svar
 3. Erik Hulegaard

  Det var da godt, at ferien var to uger, ellers havde det været en (for) våd oplevelse. Maltesisk forekommer umuligt at forstå, men så vidt erindret er engelsk andetsprog og derved gøres kommunikationen nem. Det hjælper selvfølgelig, at de norske skovkatte-agtige dyr kan kommunikere på en håndvenlig måde.

  Mon der bliver tid til en tur i motionscentret eller mere udfordrende for fantasien, en færgetur til Gozo?
  Bedste vejrønsker for den sidste uge.

  Svar
  1. Eric

   Det store flertal taler udmærket engelsk, så det er meget nemmere at begå sig end i fx Italien.
   Tid har vi nok af, men der er absolut ingen planer om at besøge noget motionscenter, og næppe heller Gozo – det er blot en anden ø med en anden by.
   Når vejret forhåbentlig arter sig bedre, tror jeg, at vi vil spendere tid på den lokale by, Mellieha. Der er andre seværdigheder, men dem så vi en del til, da vi sidst var på Malta.

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *