Hjem fra Malta 2024

Så er vi kommet hjem efter tre ugers ferie på Malta. Knoglerne tøede op, og snuen fordampede – det var ikke værst.

Figenkaktus

Figenkaktus

Det var faktisk tre gode uger. Det regnede et par dage, men ellers var vejret rigtig godt uden at blive sommer-ulidelig-hedt.

Der skete ikke det store, det var helt bevidst. Som ferien formede sig for os, var det som at være i sommerhus med få minutters gang til restaurant, bar og supermarked.

Maltas historie er meget spændende, og er man førstegangsbesøgende, vil jeg afgjort anbefale et besøg i hovedstaden Valletta, fæstningsbyen som blev anlagt af Johanitterordenen, da den regerede øen.

Der er flere byer af historisk interesse, og så er der et væld af kirker, hvis man er til den slags. Man kan tage med bus, men Mellieha Holiday Centre har også shuttlebusser til flere destinationer, og det kan spare en del transporttid.

Vi var så ikke førstegangsbesøgende, så for os var det ren slapperferie.

Feriecenteret der fungerer

Jeg har før skrevet om bungalowens og Mellieha Holiday Centre’s fortræffeligheder, men det er ikke kun de fysiske rammer, der fungerer, det gør tingene også.

Fx lånte vi et strygejern i receptionen, og 10-15 minutter senere blev strygebrættet afleveret i vores gårdhave.

En dag kom oldfruen (som i dag nok kaldes ”Housekeeping Supervisor”) for at tjekke, om rengøringsmanden med den bengalske moustache havde gjort sit arbejde godt nok.

Jeg sagde, at alt var tilfredsstillende, men gjorde hende opmærksom på, at en af køkkenlågerne hang en smule. Vips! – efter et par timer stillede en handyman med en skruetrækker.

Forårsblomster

Forårsblomster

Centeret har en sværm af servicemedarbejdere, og det er – indrømmet – noget af et turistreservat, men tingene fungerer. Vi har i hvert fald ikke oplevet andet.

Mad & maltesisk vin

Vi lavede selv mad nogle af dagene, men dovenskaben sejrede som oftest, og vi spiste på centerets restaurant. Et par dage spiste vi på restauranter i Mellieha by, og det var blevet til flere gange, hvis restaurant Tosca ikke havde været lukket.

Forret til to

Forret til to

Centerets restaurant er udmærket, og vi fik smag for maltesisk vin. Vi var tilfredse med den ”jævne” vin, som er glimrende til prisen, og prøvede ikke de dyrere mærker. Den røde Merlot og den hvide Pinot Grigio er rene i druesmagen og med god syrebalance.

Så kan jeg modvilligt leve med, at de på rødvinsflasken prøver at gøre en dyd af, at vinen er ”unoaked” – altså egefadsfri. Sådan noget pjat!

Det gjorde nu heller ikke noget, at vi som ”longtimers” (3 eller flere ugers ophold) fik 20 % rabat ved køb på over 100 euro på en uge. Ved køb på 50-100 euro er rabatten 10 %. Jeg ved så ikke, om det kun gælder i vintersæsonen.

Lang hjemrejse

Turen hjem var (som i fjor) noget af en prøvelse. Rejsende til København skal forlade feriehuset kl. 11:30 og må så ”hjemløse” vente til 16:30, hvor bussen kører til lufthavnen. Det er lang tid!

Heldigvis var vejret godt, men statistisk må der være dage, hvor regn forsurer ventetiden.

Flyet landede i København ca. 22:45. Vi skulle ikke vente længe på bagagen og kunne dødtrætte tørne ind på lufthavnshotellet ved midnatstid.

Søndag ankom lyntoget rettidigt til Aalborg. Taxichaufføren var af udenlandsk herkomst, og det havde ikke gjort nogen forskel for ham, om jeg havde sagt Mælkevejen i stedet for Birkevej – uden GPS kunne han måske finde en omvej til Limfjordsbroen.

Men efter jeg havde indtastet adressen på GPS’ens fjernbetjening, gik det, og jeg skulle kun dirigere tre gange. Vi har været ude for det, der var værre.

Det drejer sig ikke om hudfarve, det er et spørgsmål om mangelfuld uddannelse/oplæring af dårligt betalt arbejdskraft samt ligegyldighed med kvaliteten af den ydelse, man sælger.

Da capo næste år?

Smugpremieren på maltesisk forår bekom os så vel, at vi kraftigt overvejer fire uger i februar/marts næste år. Solskin og veloplagt fuglesang er god medicin mod vinterkuller.

/Eric

4 thoughts on “Hjem fra Malta 2024

 1. Ellen

  Velkommen hjem.
  Jeg kan lige som fornemme, at det er afslapning og det velkendte, der er i højsædet for jer, for der er jo masser af steder, hvor man kan holde relativt billige ferier i tre uger eller mere, så man kan udforske nye lokaliteter.
  Men jeg vil medgive jer, at det er nogle dejlige lejligheder, de holder sig i Mellieha 🙂
  De må virkelig være i bekneb for chauffører, for en så voldsom uvidenhed var ikke gået i Johns tid – og slet ikke med den vognmand, der var hans chef. Men det er jo også 11 år siden han stoppede … der kan være sket meget på den tid.

  Svar
  1. Eric

   Tak 🙂
   Ja, med alderen hælder vi mere og mere til afslapning, men vi tager da en oplevelsestur af og til.
   At køre med taxi i Aalborg er en blandet fornøjelse i dag. Som regel skal man dirigere chaufføren, medmindre man vil på “eventyr”. Ve den arme stakkel, der ikke er lokalkendt.

   Svar
 2. Erik Hulegaard

  Velkommen hjem. ”En forsuret lang ventetid” er ikke velegnet for de utålmodige, men på den anden vægtskål noteres rabattering for ”long-timers”, absolut fornuftig driftsrelateret service m./u moustache og tilsyneladende generel tilfredshed vejer mega tungt. Hertil kommer en kulinarisk adaptering til Maltas køkken.

  Som tidligere oplyst har jeg selv overvejelser omkring feriecentret og har derfor igen læst Malta-oplevelsen med potent interesse. Problemet for mig er tidsfaktoren, eftersom der ikke er ”optagelse” primo januar, hvilket betyder en ”long-timer” fra jul frem til medio januar.

  Lufthavnshotellet i CPH forudsættes at være i nærheden af Fields (som jeg selv anvender hhv. værelse og lejlighed afhængig af øvrige aftaler). Og taxi-oplevelsen undrer desværre ingen. Jeg er helt enig i dine non-etnicitets versus opdragelsesmæssige serviceparametre.

  Svar
  1. Eric

   Tak 🙂
   Hvis du er forhindret i at lade rejsen løbe ind i februar (hvor vejret i øvrigt bedres), kan jeg godt se dit problem. Mens vi var dernede, tænkte jeg flere gange på, at stedet er ideelt for forfatteren, der vil have ro og sorgløshed til at skrive koncentreret.
   Jeg aner ikke, hvor Fields befinder sig præcist. Det hotel, vi har benyttet, er Comfort, som ligger ca. 5 minutters gang fra lufthavnens terminal 3. Værelset er bestemt ikke kendetegnet ved komfort, men når man bare skal sove, gør det ikke noget, og den korte afstand er et væsentligt plus for os.

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *