En kalkuleret smitterisiko

Jeg trængte til at blive klippet, men er det forsvarligt i disse coronatider? Var klippegrunden så at sige solid nok?

Frisuren kunne godt vente en uge mere, måske to, men skulle klipningen vente, til epidemien klinger af i måske juni eller juli, ville håret nå en længde, det ikke har haft siden efterklangen af 1968.

Eric 1973

Min frisure i 1973

Teoretisk kunne jeg klippe mig selv eller få Helle til det, men i hvert fald det første ville være æstetisk uforsvarligt, og hvis jeg skulle klippes ”rigtigt,” skulle det være nu, mens epidemien endnu er ung.

I værste fald stiger antallet af smittede nemlig eksponentielt, så min risikovurdering behøvede ikke Excel for at konkludere: ”Jo før frisør jo bedre”.

På et tidspunkt kan regeringen jo også finde på at lukke alt andet end fødevarebutikker, apoteker og banker, og jeg, der har haft studiegæld, ved kun alt for godt, hvad det vil sige at blive klippet i banken.

Frisørvalget

På Hadsundvej (en hovedfærdselsåre i vores bydel) er der hele 15 frisører, og der er flere i det nære nabolag.

Jeg vælger sædvanligvis en af dem, der klipper for 100 kr. Det kan godt være, at de ikke har svendebrev, men de kan da finde ud af kun at klippe de grå hår, og det er nok for mig.

De billige frisører har imidlertid mange kunder, og det er rigtig sur smiley i vurderingen af smitterisiko, så i dag valgte jeg den forholdsvis nye salon, hvor jeg aldrig har set en eneste kunde, selvom jeg kommer forbi ret ofte.

Han må simpelthen være den frisør i Vejgaard, ja måske hele Aalborg, der har været mindst eksponeret for kundecoronasmitte. Der var da heller ingen i salonen, da jeg parkerede cyklen udenfor.

Han bød velkommen på gebrokkent dansk og virkede glad. Da jeg havde fået jakke og cykelhjelm af, havde han taget mundbind på og stod klar til at spraye mine hænder med en lyseblå væske, der lugtede som hårvand med en dråbe sprit.

Han klippede hurtigt og professionelt, og mit hår kan nu fatte sig i korthed. Det blev ikke til megen snak; dels hører jeg ikke til de klippesnakkesalige, dels var han svær at forstå, og det var ikke kun pga. mundbindet.

Klipningen kostede 220 kr. Nu ved jeg, hvorfor han ikke (eller kun sjældent) har kunder, og om 14 dage ved jeg, om jeg kalkulerede risikoen korrekt.

Det var letsindigt, jeg ved det godt, men tanken om måne med grå corona var ikke til at bære.

/Eric

12 thoughts on “En kalkuleret smitterisiko

 1. Stegemüller

  Jeg vovede mig også til frisøren i forgårs som i øvrigt allerede planlagt. Jeg var meget i tvivl om, hvor vidt det var dumt – men jeg gjorde det. Der var kun mig i lokalet, og han fortalte, at når han havde klippet mig, ville han lukke indtil den 1. Jeg vil være så ked af det, hvis han må dreje nøglen om, for han er god fx snakker han ikke hele tiden.

  Svar
  1. Eric

   Så er vi da to, der har plads til vækst 🙂 Mon ikke regeringens initiativ, som blev præsenteret i dag, hjælper de mindre erhvervsdrivende, så de ikke alle må dreje nøglen om.

   Svar
 2. Lene

  Ja jeg kan så konstatere at jeg skal til at have langt hår nu, og min mand har planer om at købe en trimmer 🙂 til sig selv, ikke til mig 🙂

  Svar
 3. Ellen

  Du nåede ud i sidste øjeblik, har vi her til aften kunnet konstatere.
  Jeg kan heldigvis ordne Johns frisure, selv om han normalt benytter sig af samme slags tilbud som du normalt gør.

  Svar
  1. Eric

   Ja, jeg nåede det lige til klippetid. Havde jeg en frisure som sundhedsministeren, kunne vi nu også klare det selv 😉

   Svar
 4. Erik Hulegaard

  Såfremt man(d) er begavet med evnen til at tænke mere end 1 træk frem og samtidig er den lykkelige ejer af en hankat med navnet TOT, giver det næsten sig selv. Penthouse skal høstes! Prisen er baseret på semi-undtagelsestilstand og inkluderer øget udtræk på inventarkontoen til mundbind og sprit.

  Jeg tror stadig, at udgangsforbud i en varieret grad kan blive aktuelt, men ifølge Ritzau er det ikke dagsorden for den aalborgensiske statsminister d.d. kl. 19.00 (og slet ikke statsoverhovedets kl. 20.00).

  Svar
  1. Eric

   I aften var det så ikke udgangsforbud, der blev annonceret, men som du tror jeg, at det sagtens kan blive aktuelt i en eller anden grad senere – det er simpel matematik at sløve den ellers eksponentielle vækst.
   Og da frisører nu er på lukket-listen, er jeg ikke utilfreds med min risikoanalyse 😉

   Svar
 5. Madonna

  Jeg vovede mig også til frisør afh. til de uvisse tider, da man ikke kan holde tanken ud, om at skulle gå med tørklæde for at holde det på plads, måske de næste par mdr..

  Men slap dog ikke så billigt som dig…:-)i

  Vi var 4 i en stor salon, 2 friører og 2 kunder, anbragt laaangt fra hinanden.

  Frisøren skal jo også ha’ mad på bordet, så selvom hun har en velbehandlet astma, men svagelige forældre i den kritiske alder, havde hun ikke lukket salonen.

  Dog kimede telefonen uafbrudt med kunder, der meldte afbud, som ikke ville tage den risiko, da de havde forskellige skavanker.

  Så om det var klogt på nuværende tidspunkt, ved jeg ikke, selvom der blev sprittet af, og brugt håndsprit, men trængsel var der ikke.

  Svar
  1. Eric

   Hvis epidemien kulminerer i slutningen af april (eller deromkring), skal man ikke være matematiker for at se, at risikoen NU er langt mindre end om en uge eller en måned.
   Det er meget hårdt for de små næringsdrivende, og helt slemt bliver det, hvis regeringen lukker yderligere ned som i fx Italien og Frankrig.

   Svar
 6. Christian Gottschalck

  Kære Eric,
  Tillykke med din nye frisure! Dit sproglige vid når her nye højder, og det har virkelig været sjovt og underholdende at følge dig på din vej til frisøren og hjem igen.
  Venligst,
  Christian.

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *